fbpx

‘Fargesia Rufa’ (Bamboe)

De ‘Fargesia Fufa’ heeft de goede eigenschap om niet te gaan woekeren, blijft compact en wordt gemiddeld 1,5 tot 2 meter hoog. Het is een mooie bamboe om te plaatsen in een gedeelte van de tuin met weinige hoge beplanting, bijvoorbeeld bij een vijver. De ‘Fargesia Fufa’ kan ook in een kuip, als afscheiding of op een balkon geplaatst worden. Met zijn lichtgroene glanzende bladeren brengt hij sfeer in jouw tuin!

27.15

‘Fargesia Rufa’ (Bamboe)

27.15

Ook leuk in combinatie met...

  Beschrijving

  De ‘Fargesia Rufa’ is één van de meest winterharde bamboe soorten en behoudt haar bladeren zelfs tijdens een zeer strenge winter. De jonge stengels van de bamboe zijn enigszins roodgekleurd wat mooi afsteekt bij het groene blad. Deze jonge stengels verkleuren naar mate van tijd naar olijfgroen. De bamboe hoef je niet te snoeien, toch adviseren we dit wel. Zeker wanneer je de ‘Fargesia’ als haag hebt aangeplant. Door een bamboe te snoeien wordt deze namelijk voller, compacter en blijft hij mooi groen van onder tot boven. Snoei of knip tot maximaal een meter boven de grond. De beste tijd hiervoor is in juli of augustus. Zorg verder voor voldoende water gedurende het seizoen.

  Extra informatie
  verzorgingstips

  De Rufa groeit tussen de 40-60cm per jaar zodra hij goed geworteld in de grond staat. Indien de Rufa te hoog wordt kunt u hem snoeien op de gewenste hoogte. Zorg wel dat u snoeit met koel weer. De Bamboe Fargesia Rufa is zeer bossig en staat dicht in de pot.

  hoogte

  80

  potmaat

  23

  Dit gebeurt na jouw bestelling.

  We bezorgen jouw kamerplanten binnen 72 uur in de woonkamer, op de werkplek of het kantoor.